Krever full granskning

SVs Olav Gunnar Ballo vil granske politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SVs justispolitiker Olav Gunnar Ballo er rystet over politiets oppførsel da en pågrepet svenske ble kvalt til døde i 2004, og får assosiasjoner til fangebehandlingen på Guantanamo-basen.


- Jeg er rystet over at en sånn sak kan holdes unna offentligheten i lang tid. Beskrivelsen av den volden som utøves under pågripelsen gir assosiasjoner til Guantanamo. Å bruke belte på bein, håndjern på armer og en lufttett hette over ansiktet er handlinger man overhodet ikke skal ha rom for i Norge, sier Ballo til NTB.

Han mener det er på tide med en fullstendig uavhengig gransking av politiets maktbruk, i lys av både denne saken og Obiora-saken i Trondheim.

- Arne Johannessens uttalelser om «godt politiarbeid», som han riktignok har beklaget i ettertid, har fått meg til å tenke gjennom hvilke holdninger man har i norsk politi. Mer og mer tyder på at det er behov for en full gjennomgang, sier Ballo til NTB.

Den svenske mannens død er det fjerde kjente tilfellet av personer som dør etter politipågripelser.

Svenske Robert Michael Aconcha-Kohn (44) døde 8. oktober 2004 etter å ha blitt pågrepet av politiet på et hotell i Oslo. Politiet bandt en tett anorakkhette rundt hodet hans.

Anorakkhetta ble fjernet på Oslo legevakt 16 minutter seinere. Da pustet ikke mannen lenger. En time seinere ble han erklært død.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer
RYSTET:</B> SVs justispolitiske talsmann,, Olav Gunnar Ballo, vil ha en full gjennomgang av politiets metoder under pågripelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer