Bydel Bjerke

Krever gransking av Inga Marte Thorkildsen: - Presset bydelsdirektør til å gå av

Lokalpolitikere i Bjerke bydel angriper oslobyråd.

ANKLAGES: Bydelsutvalget i Bydel Bjerke i Oslo mener byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) har utsatt ledelsen og bydelsdirektøren i oslobydelen for utilbørlig press. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGES: Bydelsutvalget i Bydel Bjerke i Oslo mener byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) har utsatt ledelsen og bydelsdirektøren i oslobydelen for utilbørlig press. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bydelsutvalget i Bjerke bydel i Oslo har kontaktet Kontrollutvalget og Kommunerevisjonen i Oslo kommune med krav om gransking av byråd for helse-, eldre- og sosiale tjenester, Inga Marte Thorkildsen (SV) og hennes kommunaldirektør Endre Sandvik.

«Det er på uriktig grunnlag lagt utilbørlig press på bydelens administrative ledelse, spesielt bydelsdirektøren», heter det i brevet fra bydelsutvalget.

Bakgrunn for feiden er Dagbladets avsløringer i Villa Eik-saken og fostermorsaken som førte til at kommunens internrevisjon ble koblet inn for å titte Bydel Bjerke i kortene.

I Villa Eik-saken har Dagbladet dokumentert at beboerne Jonas og Lars, to unge menn med alvorlig autisme, ikke har fått forsvarlig omsorg gjennom flere år, til tross for at tilsynsmyndighetene gjentatte ganger har krevd at bydelen skal rydde opp.

Fostermorsaken handler om en 15 år gammel gutt med autisme og Downs syndom som i februar i år ble skilt fra sin fostermor gjennom 14 år fordi fostermora og barnevernet ikke kom til enighet om ny kontrakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer