Krever gransking av Statoil og ConocoPhillips

- Grove brudd på arbeidsmiljøloven, sier medlemmer av Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Første nestleder i Arbeids- og sosialkomiteen, Kenneth Svendsen (Frp), mener statsråd Bjarne Håkon Hanssen må gripe inn og beordre uavhengig gransking av både Statoil og ConocoPhillips, etter Dagbladet.nos avsløringer i MS-saken og Ekofisksaken.

- Grove brudd

- Det som har kommet fram om Statoils håndtering av den såkalte MS-saken tyder på grove brudd på arbeidsmiljøloven. Det er ikke akseptabelt at selskapet bryter loven på denne måten, og jeg ser behovet for en uavhengig gransking, sier Svendsen og utdyper:

- Dette må vi komme til bunns i. Jeg forventer at statsråden tar tak i dette, og sjekker ut de rene fakta. Hvis ikke kommer jeg til å forfølge dette i Stortingets spørretime, sier Svendsen.

Komiteens saksordfører for HMS-meldingen offshore, Åse Gunhild Woie Duesund (Krf), har tidligere engasjert seg og tatt til orde for gransking.

- Jeg har kjempet lenge for en uavhengig gransking av oljeselskapene, og er glad for at andre partier nå ser alvoret i saken, sier Woie Duesund.

MS-saken

Dagbladet.no har avslørt at flere arbeidere i en liten turbinavdeling på Statfjord A opplevde å få MS-diagnose eller andre nerveskader tidlig på 90-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer