Frode Berg

Krever handling: - Kan ikke slå hånda av Frode Berg når det går galt

Flere politikere er bekymret etter Dagbladets avsløring om at Frode Berg har fortalt at han var på oppdrag for E-tjenesten.

FENGSLET: Frode Berg risikerer 20 års fengsel for spionasje i Russland. Han sier selv han var i landet på oppdrag for den norske etterretningstjenesten. Nå etterlyser flere handling for å hjelpe Berg. Foto: Privat / NTB scanpix
FENGSLET: Frode Berg risikerer 20 års fengsel for spionasje i Russland. Han sier selv han var i landet på oppdrag for den norske etterretningstjenesten. Nå etterlyser flere handling for å hjelpe Berg. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det slo ned som ei bombe i går da Dagbladet kunne fortelle at spionsiktede Frode Berg har fortalt sine advokater at han var på oppdrag for norsk etterretningstjeneste da han ble pågrepet i Russland i desember.

Berg, som risikerer 20 år i fengsel, sier han har utført flere oppdrag på vegne av Norge i Russland, og russiske sikkerhetsmyndigheter mener Berg bidro til å samle inn russiske statshemmeligheter på vegne av Norge allerede sommeren 2015.

Norske myndigheter er fortsatt tause om Berg var på etterretningsoppdrag i Russland. Samtidig er det politiske miljøet nærmest tause om hvordan de reagerer på Bergs forklaring.

- Problematisk

Andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Christian Tybring-Gjedde (Frp) har følgende kommentar:

- Jeg vet ikke hva han gjorde der eller hvilket oppdrag han eventuelt hadde. Men at Russland er involvert er spesielt problematisk. Russland er et land vi ønsker å bygge et bedre forhold til. Dette gjør det vanskeligere, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Liv Signe Navarsete (Sp) mener det er viktig at Stortinget nå blir orientert om Berg-saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer