Krever handlingsplan mot vold mot kvinner

KrF etterlyser en handlingsplan for å bekjempe vold og overgrep mot kvinner.

KREVER HANDLINGSPLAN: KrF og partileder Knut Arild Hareide ønsker en handlingsplan mot vold mot kvinner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KREVER HANDLINGSPLAN: KrF og partileder Knut Arild Hareide ønsker en handlingsplan mot vold mot kvinner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Seksuell trakassering viser et kvinnesyn som for lengst burde være historie. Vi må sikre at alle kvinner og jenter kan bevege seg fritt og trygt både inne og ute, privat og i arbeidslivet uten å bli utsatt for uønskede seksuelle handlinger og trakassering, uttalte partiets landsstyre lørdag.

KrF krever at en ny handlingsplan legges fram nå. Partiet viser til den mye omtalte #metoo-debatten som har rettet oppmerksomhet mot hvor utbredt seksuell trakassering er.

– Det betyr mye at kjente kvinner forteller om deres opplevelser knyttet til seksuelle overgrep og trakassering. Det kan bidra til å motvirke skamfølelsen som gjør at mange ikke tør å anmelde.

KrF ønsker flere tiltak, blant annet at undervisning om grensesetting, respekt og likeverd må styrkes i skolen og barnehagen. Samtidig må det utarbeides handlingsplaner og holdningskampanjer for å forebygge seksuell trakassering og overgrep i arbeidslivet.

Tirsdag kritiserte Amnesty International regjeringen for ikke å følge opp noen initiativ mot voldtekt i Norge.

– Denne regjeringen viser ingen tegn til å ta arbeidet mot seksuell vold på alvor, sa generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty i Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer