Krever Helskog for 250 000

Jan Simonsen og Gerhard Helskog møtes i retten i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er to programmer av «Rikets tilstand» fra oktober 2001 som gjør at Simonsen trekker TV2s Gerhard Helskog for retten.

Programmene tok opp drapsforsøket på forslagssjef William Nygaard og miljøet rundt homsestedet «Enka». Simonsens navn ble nevt i begge programmene.

Blant påstandene i programmet var det snakk om mindreårige homseprostituerte, påstander om at Simonsen skal ha avgitt falsk forklaring til politiet, omgang med kriminelle og ulovlige våpen. Omtalen i programmene førte til at Jan Simonsen ble kastet ut av Fremskrittspartiet.

Det er er innkalt 40 vitner til saken i Oslo tingrett. Alt fra stortingsrepresentanter og professorer til lokalpolitikere i Oslo og unge stamgjester på det avviklede utestedet skal møte i rekken.

Jan Simonsen mener han er ærekrenket av Helskog og krever 250.000 kroner i oppreisning, samt at fem påstander i programmene erklæres døde og maktesløse, melder Aftenposten.

Simonsen advokat er Per Danielsen. I stevningen beskyldes Helskog for å ha drevet ren kampanjejournalistikk og vedvarende hets av Simonsen.

Gerhard Helskog avviser beskyldningene. Hans advokat er Cato Schiøtz.

<B>MØTES I RETTEN:</B> Jan Simonsen og Gerhard Helskog under en pressekonferanse på Stortinget.