Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever heroinsvar fra Strøm-Erichsen

AUF ber Ap-landsmøtet si ja til utdeling av heroin.

Ap's landsmøte: AUF -leder Eskil Pedersen vil at Ap's landsmøte vedtar et prøveprosjekt med heroin som del av legemiddelassistert rehabilitering, i tråd med forslag fra Stoltenberg-tvalgets anbefaling. Fotografert uten for Rusmiddeletatens lokaler. Foto: Jacques Hvistendahl Dagbladet
Ap's landsmøte: AUF -leder Eskil Pedersen vil at Ap's landsmøte vedtar et prøveprosjekt med heroin som del av legemiddelassistert rehabilitering, i tråd med forslag fra Stoltenberg-tvalgets anbefaling. Fotografert uten for Rusmiddeletatens lokaler. Foto: Jacques Hvistendahl Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AUF vil jobbe for at Ap-landsmøtet sier ja til forsøk med utdeling av heroin til narkotikamisbrukere.

- Altfor lenge har konservative krefter fått dominert debatten. AUF mener det er på tide at Arbeiderpartiets landsmøte gir et klart svar på hva partiet mener om heroin som en del av legemiddelassistert rehabilitering. Arbeidet ble satt i gang under Bjarne Håkon Hanssen som helseminister. Siden har lite skjedd.

- Landsmøtet er en god anledning for Anne-Grete Strøm-Erichsen til å komme med signaler om å prøve noe nytt i norsk narkotikapolitikk. Det ville være flott om hun kunne løfte fram ruspolitikken på landsmøtet, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet.

Lytt til Thorvald Et flertall i Stoltenberg-utvalget med Ap-veteran Thorvald Stoltenberg i spissen anbefalte i fjor sommer å prøve ut heroin som en del av programmet med legemiddelassistert rehabilitering (LAR).

- Thorvald Stoltenberg har en personlig historie og kjenner problematikken godt, så det er god grunn til å lytte til han, sier Pedersen.

Utredningen fra utvalget har vært på høring, og er nå til behandling i helse- og omsorgsdepartementet. AUF vil ha handling nå og tror landsmøtet også vil det.

Må gjøre noe - Jeg tror folk er lei av at det ikke skjer noe i norsk narkotikapolitikk. Tallet på overdoseofre er ikke så langt fra tallet på trafikkofre, men får ikke samme oppmerksomhet. Norge er et av de verste landene i Europa når det gjelder overdosedødsfall. Nå er det på tide å prøve ut nye tiltak, for dagens system fungerer langt fra godt nok, sier Pedersen.

Han krever nå at heroin blir en del av LAR-programmet raskest mulig og ønsker å prøve ut prosjektet med den tyngste gruppen misbrukere allerede i 2011.

- Vi vil at det opprettes et nasjonalt rammeverk for LAR som gir alle med behov rett til behandling, uavhengig av alder, og at heroinbehandling kan bli en del av LAR-programmet, sier Pedersen.

Stortingsmelding Politisk rådgiver i helse- og omsorgsdepartementet Stian Nyhus sier at regjeringen vil komme med en stortingsmelding om ruspolitikk i løpet av året, og at det ikke blir konkludert angående heroin før det.

- Men Aps landsmøte står jo selvsagt fritt til å gjøre vedtak, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media