Krever hundesertifikat

Pjokken (6) var for snill som jegerhund. Derfor ville ikke eieren ha ham lenger. Aldri før har så mange nordmenn kvittet seg med kjæledyra sine rett før ferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Omplasseringshjemmene er smekkfulle, og dyrevernerne er sjokkert over holdningene til norske hunde- og katteeiere. Mange av dem har også forlatt dyra langs veien.

- En av hundene vi tok imot i vår, sto bundet fast til et autovern med en skolisse. Det er et av flere stygge eksempler vi har sett der folk bare forlater dyra sine, sier Vigdis Amundsen, leder i Dyrebeskyttelsen i Tromsø.

En ny til høsten

Marianne Øyen i Foreningen for Hundeomplassering er rystet over mange nordmenns forhold til dyr.

- Vi har utrolig stor pågang, og mange kriseløsninger. Det er veldig mange som ønsker å kvitte seg med hunden sin nå, sier Øyen. Advokaten mener det burde innføres et hundesertifikat, og strengere krav til dem som aler opp hunder.

- Det skulle vært vanskeligere å skaffe seg hund. Selv om det er vanskelig å måle, burde en vise modenhet før en fikk ha hund, og en form for et hundesertifikat ville vært en god idé, sier Øyen.

- Det er altfor mange hunder og for mange hundeoppdrettere. I dag trenger en ikke engang en konsesjon for å ale opp hunder, sier Øyen oppgitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.