Krever incest-sak gjenopptatt

Femåringens far, bestefar og onkel ble idømt lange fengselsstraffer for incest. Nå kan det vise seg at skadene i jentas underliv var medfødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Incestsaken i Nord-Trøndelag ble anmeldt i 1989. Tre år etter ble faren og bestefaren dømt til seks års fengsel, mens onkelen fikk seksten måneders fengsel, skriver Adresseavisen.

Alle de tre mennene har sonet sine dommer. Ni år etter at de ble dømt, hevder de imidlertid at de er uskyldige i å ha seksuelt misbrukt den da fem år gamle jenta, og krever saken gjenopptatt. Det reises spørsmål om skadene legene fant i jentas underliv kan ha vært medfødt.

Tar det tungt

Nå skal Frostating lagmannsrett ta stilling til om sakene skal gjenopptas. Jenta selv tar det svært tungt.

- Min klient mente at det var riktig at de tre ble dømt. Det mener hun fortsatt. Hun har også sagt at hun vil forklare seg i retten. Men hun opplever dette som en stor belastning, sier hennes bistandsadvokat Venil Katharina Thiis til Adresseavisen.

Bakgrunnen for at de tre mennene krever saken gjenopptatt, er ny kunnskap som de håper kan overbevise retten om deres uskyld.

* Ny kunnskap om anatomi på små jenter kan innebære at retten må vurdere om skadene som legene fant på jenta, ikke var påført under overgrep, men var medfødt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer