VÆPNET AKSJON:  Bolighuset hvor en mann har forskanset seg med sitt fem år gamle barn er omringet av væpnet politi. Foto: Privat
VÆPNET AKSJON: Bolighuset hvor en mann har forskanset seg med sitt fem år gamle barn er omringet av væpnet politi. Foto: PrivatVis mer

Krever ingenting, men nekter å komme ut

Bolighus omringet av væpnet politi. 5-åring midt i dramaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et bolighus på Klepp på Jæren er omringet av væpnet politi etter at en mann skal ha truet med en pistol eller revolver.

- Mannen har forskanset seg i huset sammen med et fem år gammelt barn. Han er bevæpnet, og har truet politiet, sier politiinspektør Pål Jæger Pedersen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Dramaet startet med at politiet fikk melding om at en kvinne ble utsatt for vold like før klokken 12. Politipatruljen som rykket ut til bolighuset ble møtt av en mann som siktet på politifolkene med et håndvåpen.

Fikk nødmelding fra kvinne

- Klokken 12 fikk politiet melding fra AMK. Husets kvinnelige beboer var kommet til legevakten på Klepp og fortalt at hun var blitt mishandlet. Kvinnen fortalte også at samboeren hadde skåret seg selv med kniv. Ambulanse rykket da ut til stedet i følge med ubevæpnet politi på det de så på som et rutineoppdrag. Når de kommer ned i kjelleren retter mannen en pistol eller revolver mot politiet. I rommet sammen med ham var hans fem år gamle sønn, opplyser politiet på en pressekonferanse.

Politiet trakk seg derfor umiddelbart ut av huset.

Det befant seg også en tredjeperson i en annen leilighet eller hybel i 2. etasje av huset. Denne personen låste seg inn på rommet sitt, og kom seg ut gjennom et vindu, opplyser politiet på en pressekonferanse klokken 15.45.

Store væpnede politistyrker omringer huset. Naboer er kontaktet og bedt om å holde seg i ro.

Også en ambulanse er på stedet, melder Stavanger Aftenblad.

Prøver å forhandle
Politiet har opprettet kontakt og forsøker nå å forhandle med mannen.

- Vi prøver å få istand en forhandlingssituasjon - altså å etablere en god kontakt slik at ingen kommer til skade. Vi er forberedt på at dette kan ta lang tid å avklare, sier politiinspektøren til Dagbladet.no.

Han sier at det foreløpig er stille og rolig, og at det så langt politiet vet står bra til med femåringen.

- Han er i huset, og vi står utenfor. Og det er stille og rolig, sier han.

Rett etter klokken 16 gikk politiet inn i nabohuset, forteller Dagbladets fotograf fra stedet.

Kvinnen som ble utsatt for vold er barnets mor og gisseltakeren er far til barnet, sier politiet på pressekonferansen.

- Jeg synes det er veldig ubehagelig og skremmende at det er så nært, sier Lars Horpestad (20). Han er nabo til huset hvor gisseltakingen foregår.

- Akkurat nå virker det ganske stille, sier Horpestad, som ikke tror han kjenner mannen det gjelder.

Dagbladet.no kommer med mer.

AVSPERRET: Et stort område rundt huset er avsperret, og ambulanser står klar for å kunne gi eventuell medisinsk assistanse. Foto: Ronny Hjertås
AVSPERRET: Et stort område rundt huset er avsperret, og ambulanser står klar for å kunne gi eventuell medisinsk assistanse. Foto: Ronny Hjertås Vis mer