Krever inkasso for 41 øre

Svensk selskap gir seg ikke mot 52 år gammel kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske inkassoselskapet Gothia Financial Group går rettens vei for å inndrive gjeld fra en kvinne i Göteborg. Kvinnen skylder 41 øre, skrev nyhetsbyrået TT torsdag.

Den 52 år gamle damen, som ikke er navngitt, nekter å betale. Hun anfører til sitt forsvar at hun har nedbetalt sin gjeld til Gothia to ganger, og mener at selskapet får være romslig nok til å stryke de siste 41 ørene.


Vil ha rente

Kvinnen somlet med å betale en regning som forfalt 22. november i fjor, og fikk ikke pengene av gårde før 29. desember. Da var det tilkommet 41 øre i renteomkostninger, som selskapet nå må kjempe for i Tingsrätten i Göteborg.

- Når det først er oppstått en tvist, må partene hver for seg finne ut om de skal gå rettens vei eller trekke kravet tilbake. I dette tilfellet har Gothia bedt om at saken blir oversendt til Tingsrätten, sier myndighetenes talskvinne Pernille Kronbäck.

Gothias inkassosjef Gordon Odenbark sier at slike saker som oftest handler om betalingsmoral. Han vil ikke kommentere denne eller andre enkeltsaker, men sier til TT at selskapet vanligvis ikke går til inkasso av beløp under 50-75 kroner.

(NTB)