Demokrater ut mot Trump:

Krever innsyn i Trumps drapsordre

Ledende demokratiske senatorer krever at president Donald Trump offentliggjør vurderingen bak droneangrepet som drepte den iranske generalen Qasem Soleimani.

DREPT: Natt til fredag 3. januar kom meldinga om at den mektige iranske militærlederen Qassem Soleimani er drept i et flyangrep. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Begrunnelsen for beslutningen om å gjennomføre angrepet mot Soleimani er hemmeligstemplet, men Chuck Schumer og Robert Menendes krever at graderingen oppheves.

- Det er ingen legitim grunn til å unndra denne informasjonen fra offentligheten, sier de to senatorene i et brev til presidenten mandag. De mener varselet fra Det hvite hus til Kongressen om angrepet ikke er bra nok.

KREVER INNSYN: Chuck Schumer. Foto: NTB scanpix
KREVER INNSYN: Chuck Schumer. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er avgjørende at saker som er så viktige for rikets sikkerhet, deles med folket i rimelig tid. Et notat som er hemmeligstemplet i sin helhet, passer seg simpelthen ikke i et demokratisk samfunn, skriver de to. De mener hele notatet bør offentliggjøres.

Schumer er Demokratenes gruppeleder i Senatet, mens Menendez leder utenrikskomiteen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer