Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever innvandrer-regnskap i Drammen

Ap-politikeren Yousuf Gilani vil regne på hvor mye minoritetene koster det norske samfunnet. - 80 prosent av tiltakene virker ikke, sier drammenspolitikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Slik vi har oversikt over hvor mye penger vi bruker på skoler, vei og eldre, må vi også ha en oversikt over hvor mye penger vi bruker på minoritetene, sier norskpakistaneren Yousuf Gilani til Dagbladet.no.

Ifølge Statisk Sentralbyrå bodde det per 1. januar 2007 10.754 innvandrere i Drammen, hvor 9.337 kommer fra ikke-vestlige land. Det utgjør 16 prosent av bybefolkningen.

Bryter Ap-kutyme

Dermed kaster Ap-politikeren en ny brannfakkel inn i et allerede betent tema. Tidligere har Gilani provosert partikollegaer med å blant annet si at Arbeiderpartiet har sviktet innvandrerne.

Gilani varsler nå at han kommer til å levere en interpellasjon til ordføreren i løpet av uken. Dermed bryter han en viktig kutyme i lokalpolitikken hvor det er vanlig å forankre forslaget i bystyregruppa før man fremmer et nytt forslag.

- Jeg er ikke sikker på om Ap ville la den gå videre, derfor fremmer jeg den direkte til ordføreren, sier Gilani.

Vil øremerke innvandrerpenger

-  I dag er Statens integreringsmidler en av kommunens viktigste inntektskilder. Men pengene er ikke øremerket og blir blant annet brukt til å dekke underskudd på sosialkontorene, sier Gilani, som ønsker en bedre kontroll over hva pengene blir brukt til.

VIL TELLE:- I dag er det ingen kontroll på hvilken effekt pengene har. Det er rein suppepolitikk, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
VIL TELLE:- I dag er det ingen kontroll på hvilken effekt pengene har. Det er rein suppepolitikk, sier Yousuf Gilani til Dagbladet.no. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

- I dag er det ingen kontroll på hvilken effekt pengene har. Det er rein suppepolitikk. Mange av tiltakene har fine navn og gode intensjoner. Vi har hatt prosjekter mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og integrering. Men 80 prosent av dem har hatt lite eller ingen effekt, sier Gilani, som nå foreslår at Arbeiderpartiet går inn for en øremerking av midlene.

Inspirert av Frp

Drammenspolitikeren legger ikke skjul på hvor han har hentet inspirasjon for et innvandrerregnskap fra. Han bruker Frp-styrte Os kommune som eksempel på hvordan man kan gjennomføre regnskapet. Der ble konklusjonen at kommunene tjente på innvandrerbefolkningen. Også andre kommuner i Danmark og Sverige har positive tall å vise etter at de gjennomførte innvandrerregnskap. 

- Det er positivt for innvandrebefolkningen å få klarhet i hvordan disse midlene brukes. Slik kan man få større klarhet i hva som fungerer, og hva som ikke fungerer, sier Gilani.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media