Krever innvandrer-regnskap i Drammen

Ap-politikeren Yousuf Gilani vil regne på hvor mye minoritetene koster det norske samfunnet. - 80 prosent av tiltakene virker ikke, sier drammenspolitikeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Slik vi har oversikt over hvor mye penger vi bruker på skoler, vei og eldre, må vi også ha en oversikt over hvor mye penger vi bruker på minoritetene, sier norskpakistaneren Yousuf Gilani til Dagbladet.no.

Ifølge Statisk Sentralbyrå bodde det per 1. januar 2007 10.754 innvandrere i Drammen, hvor 9.337 kommer fra ikke-vestlige land. Det utgjør 16 prosent av bybefolkningen.

Bryter Ap-kutyme

Dermed kaster Ap-politikeren en ny brannfakkel inn i et allerede betent tema. Tidligere har Gilani provosert partikollegaer med å blant annet si at Arbeiderpartiet har sviktet innvandrerne.

Gilani varsler nå at han kommer til å levere en interpellasjon til ordføreren i løpet av uken. Dermed bryter han en viktig kutyme i lokalpolitikken hvor det er vanlig å forankre forslaget i bystyregruppa før man fremmer et nytt forslag.

- Jeg er ikke sikker på om Ap ville la den gå videre, derfor fremmer jeg den direkte til ordføreren, sier Gilani.

Vil øremerke innvandrerpenger

-  I dag er Statens integreringsmidler en av kommunens viktigste inntektskilder. Men pengene er ikke øremerket og blir blant annet brukt til å dekke underskudd på sosialkontorene, sier Gilani, som ønsker en bedre kontroll over hva pengene blir brukt til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer