Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever inspeksjoner av hemmelig atomanlegg i Iran

USA, Frankrike og Storbritannia reagerer på avsløring.

PROTESTERER: Demonstranter møtte opp i Washington i dag, etter nyheten om Irans nye atomanlegg ble kjent. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/Scanpix
PROTESTERER: Demonstranter møtte opp i Washington i dag, etter nyheten om Irans nye atomanlegg ble kjent. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USA, Frankrike og Storbritannia vil kreve øyeblikkelige inspeksjoner av et hemmelig anlegg for anriking av uran i Iran, opplyser Det hvite hus.


Nyheten om at Iran er i ferd med å bygge et nytt anrikingsanlegg for uran skapte fredag sjokkbølger blant vestlige ledere, som er samlet til toppmøte om finanskrisen i Pittsburgh.

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA bekreftet fredag at Iran har sendt dem et brev der de innrømmer at anlegget er under bygging.

Franske myndigheter beskyldte fredag Iran for «alvorlige brudd» på flere FN-resolusjoner.

Ifølge en talsmann for Barack Obamas administrasjon tror man at anlegget inneholder 3000 sentrifuger som brukes i anrikingsprosessen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling