Krever islam- forbud

Sentrale medlemmer i Kristiansand Frp sidestiller Hitlers «Mein Kampf» og Koranen. Nå vil de forby islam på lik linje med nazismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi er ikke alene om å kreve forbud. Det er en tanke som er godt fundamentert i de skandinaviske land. Nå importerer vi folk med en religion som drives slik den gjorde da den ble dannet i en ørken for 600 år siden. Den friheten vi har i Norge kan bli tatt fra oss, dersom vi ikke setter krav til innvandrerne, sier formann Halvor Hulaas i Kristiansand Frp til Dagbladet.

-  Støttes av mange

Nestlederen i Frp's bystyregruppe i Kristiansand, Karina Udnæs, går enda lenger.

-  Det er på høy tid Norge og Europa gjør ideologien islam, og utøvelsen av denne, forbudt og straffbar på lik linje med nazismen. Profeten Muhammed oppfordrer jo til å drepe alle vantro, sier Udnæs til Dagbladet.

Det lyder som musikk i formann Hulaas' ører:

-  Udnæs' sammenlikning av nazisme og islam støttes av mange av oss i Frp, sier Hulaas.

Han legger til at det ikke er muslimene som mennesker han vil til livs, men religionen islam.

Også Udnæs er opptatt av ideologi.

I et innlegg i «Norge i dag» skriver hun blant annet at den eneste grunnen til at islam ikke er forbudt på lik linje med nazismen, er at islam har klart å kamuflere seg som religion. At hun kanskje tar noe hardt i når det gjelder islam, stiller hun seg helt avvisende til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer