Krever islam- forbud

Sentrale medlemmer i Kristiansand Frp sidestiller Hitlers «Mein Kampf» og Koranen. Nå vil de forby islam på lik linje med nazismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi er ikke alene om å kreve forbud. Det er en tanke som er godt fundamentert i de skandinaviske land. Nå importerer vi folk med en religion som drives slik den gjorde da den ble dannet i en ørken for 600 år siden. Den friheten vi har i Norge kan bli tatt fra oss, dersom vi ikke setter krav til innvandrerne, sier formann Halvor Hulaas i Kristiansand Frp til Dagbladet.

-  Støttes av mange

Nestlederen i Frp's bystyregruppe i Kristiansand, Karina Udnæs, går enda lenger.

-  Det er på høy tid Norge og Europa gjør ideologien islam, og utøvelsen av denne, forbudt og straffbar på lik linje med nazismen. Profeten Muhammed oppfordrer jo til å drepe alle vantro, sier Udnæs til Dagbladet.

Det lyder som musikk i formann Hulaas' ører:

-  Udnæs' sammenlikning av nazisme og islam støttes av mange av oss i Frp, sier Hulaas.

Han legger til at det ikke er muslimene som mennesker han vil til livs, men religionen islam.

Også Udnæs er opptatt av ideologi.

I et innlegg i «Norge i dag» skriver hun blant annet at den eneste grunnen til at islam ikke er forbudt på lik linje med nazismen, er at islam har klart å kamuflere seg som religion. At hun kanskje tar noe hardt i når det gjelder islam, stiller hun seg helt avvisende til.

-  Jeg snakket med Hulaas før jeg skrev innlegget. Han ba meg tone ned koblingen mellom islam og nazisme. Jeg har tonet det ned så mye jeg har funnet det mulig, sier Udnæs.

Nestlederen i Frp's bystyregruppe ønsket ikke å stille opp slik at Dagbladet kunne ta bilde av henne.

-  Jeg er ikke så glad i media, sier hun.

I samtale med Dagbladet ønsker lokallagsleder Hulaas å få med en presisering.

-  En trussel

-  Det jeg går ut mot er religionen islam slik den praktiseres i dag. Den er en trussel mot vår samfunnsform og vår livsstil. I Kristiansand lever vi nå under trusselen om å få en stor moské sentralt plassert i byen.

-  Er det noe vi ikke har bruk for, så er det en sentralt plassert moské. Vi vet jo hva disse moskeene brukes til, sier Hulaas.

SETTER KRAV: - Den friheten vi har i Norge kan bli tatt fra oss, dersom vi ikke setter krav til innvandrerne, sier formann Halvor Hulaas i Kristiansand Frp.