Erna til Brønnøysund

Krever jobbgaranti fra Erna

Når Erna Solberg i morgen besøker Brønnøysundregistrene, blir hun avkrevd svar på hva som skjer med Altinn og arbeidsplassene når Altinn og Difi skal slås sammen.

HJØRNESTEINSBEDRIFT: Brønnøysundregistrene med over 500 ansatte regnes som en hjørnesteinsbedrift i Brønnøy kommune med omlag 8000 innbyggere. Sammenslåing av Altinn og Difi skaper frykt for at arbeidsplasser blir flyttet fra kommunen. I dag besøker statsminister Erna Solberg Brønnøysund. Foto: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
HJØRNESTEINSBEDRIFT: Brønnøysundregistrene med over 500 ansatte regnes som en hjørnesteinsbedrift i Brønnøy kommune med omlag 8000 innbyggere. Sammenslåing av Altinn og Difi skaper frykt for at arbeidsplasser blir flyttet fra kommunen. I dag besøker statsminister Erna Solberg Brønnøysund. Foto: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen har sagt at sammenslåingen ikke innebærer geografisk flytting av kontorsteder. I dag ligger de i Brønnøysund, Leikanger og Oslo.

Men de ansatte ved Brønnøysundregistrene er ikke overbeviste.

- Hvis ledelsen av det nye direktoratet skal flyttes, frykter vi for at arbeidsplasser også flyttes. Det har vi sett i andre eksempler, som Høgskolen i Nesna, Statens innkrevingssentral og Tingretten. Når ledelsen for tingretten ble flyttet, framstår det som første skritt for nedleggelse av tingretten her i Brønnøysund. Flyttes ledelsen, flyttes også utviklingen av Altinn, og dermed på sikt også arbeidsplasser. Det skjer ikke dag én, men det skjer over tid, sier leder i NTL ved Brønnøysundregistrene, Kjetil Mathisen, til Dagbladet.

Hjørnesteinsbedrift

I dag består Brønnøysundregistrene, også kalt Brreg, av bortimot 20 store og små registre. De mest kjente er Regnskapsregisteret, Enhetsregisteret, Løsøreregisteret og Foretaksregisteret.

I tillegg har de i dag forvaltningsansvaret for Altinn, som omfatter rundt 100 registermedarbeidere i Brønnøysund, Oslo og Narvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.