Kamp om EØS i Fellesforbundet

Krever klart svar fra Jonas

Når Jonas Gahr Støre taler til Fellesforbundets landsmøte, vil 535 delegater lytte nøye til Ap-lederens budskap om EØS, olje og industri. Nå starter slaget om EØS i LO.

TRENGER HVERANDRE: Fellesforbundet og Jørn Eggum trenger støtte fra Ap for å få politisk gjennomslag, men ifølge Eggum trenger Ap og Jonas Gahr Støre også støtte fra fagbevegelsen for å vinne valg. I morgen starter Fellesforbundets landsmøte. Tirsdag taler Støre til landsmøtet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
TRENGER HVERANDRE: Fellesforbundet og Jørn Eggum trenger støtte fra Ap for å få politisk gjennomslag, men ifølge Eggum trenger Ap og Jonas Gahr Støre også støtte fra fagbevegelsen for å vinne valg. I morgen starter Fellesforbundets landsmøte. Tirsdag taler Støre til landsmøtet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flertallet i forbundsstyret vil ha en utredning om EØS, mens mindretallet vil ut av avtalen. Det går mot kampvotering. I morgen starter Fellesforbundets landsmøte.

- Hvis Jonas ikke ser hensikten med en slik utredning og ikke vil bidra, så vil Fellesforbundet, sammen med andre LO-forbund jobbe opp mot LO-kongressen i valgåret 2021. I andre forbund, for eksempel Fagforbundet, er det også stor usikkerhet om EØS-avtalen. Det som skjer på kongressen, er viktig for Ap, sier leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, til Dagbladet.

Fagforbundet er LOs største forbund, og Fellesforbundet er størst i privat sektor.

Ap er nøkkelen for å få politisk gjennomslag for en EØS-utredning. Ap-nestleder Bjørnar Skjæran har tidligere uttalt seg om Fellesforbundets forslag, lunkent, ifølge Eggum. Men nå venter han på partilederens svar. Støre taler tirsdag.

- Ap trenger LO-støtte

- Du mener at Ap er avhengig av fagbevegelsen for å vinne valget i 2021?

- De gangene Ap har gjort gode valg, har nøkkelen vært at LO-organiserte stemmer på Ap. Jeg har grunn til å tro at han er godt forberedt på at han kommer til å bli utfordret så det holder, sier Eggum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer