Strømpriser

Krever kontantstøtte for hjelp til strømregninga

Nå må regjeringen sette seg ned med SV og å finne løsninger for hvordan vi kan gi økonomisk støtte til folk som trenger hjelp til å betale strømregninga.

ØKER STADIG: Strømprisene har aldri vært høyere enn hva de er nå. Foto: Marius Helge Larsen /NTB
ØKER STADIG: Strømprisene har aldri vært høyere enn hva de er nå. Foto: Marius Helge Larsen /NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skyhøye strømpriser får opposisjonen til å reagere. SV vil ha med regjeringen på en kontantstøtte for å hjelpe folk med regningen.

- Nå må regjeringen sette seg ned med SV og å finne løsninger for hvordan vi kan gi økonomisk støtte til folk som trenger hjelp til å betale strømregninga, sa Lars Haltbrekken (SV) til NRK onsdag kveld.

Flere partier på Stortinget har varslet forslag i forbindelse med torsdagens finansdebatt. SV jobber også med et forslag, opplyser Haltbrekken.

- Det vil være en kontant utbetaling, som gis til personer og familier som strever med strømregninga. Dette må omfatte flere enn dem som får bostøtte, sier Haltbrekken til NTB.

Han skisserer en løsning med en støtteordning som gis til alle som tjener under et visst beløp, cirka 500-600.000 kroner.

- Vi tenker at det haster, det bør på plass før jul, sier han.

Utbetalingen vil dermed skje over budsjettet for i år, ikke for 2022. 2021-budsjettet skal gjennom en såkalt nysaldering på Stortinget før jul.

Mange forslag

Så godt som alle opposisjonspartiene på Stortinget har lansert forslag for å hjelpe folk i møte med de høye strømprisene som er varslet å fortsette gjennom vinteren. Dermed kan det bli fremmet en rekke forslag i forbindelse med finansdebatten i Stortinget torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer