Krever krisegrep:
- De taper tusener

I møte med skyhøye strømregninger og økte priser krever Rødts Mímir Kristjánsson krisegrep fra regjeringen til dem av oss med aller minst å rutte med. Regningen må de rikeste ta, mener han.

BEKYMRET: Mímir Kristjánsson frykter mange går en tøff vinter i møte med økte priser og større utgifter. Nå mener han regjeringen må komme med krisekrep til dem med aller minst å rutte med. Foto: Annika Byrde / NTB
BEKYMRET: Mímir Kristjánsson frykter mange går en tøff vinter i møte med økte priser og større utgifter. Nå mener han regjeringen må komme med krisekrep til dem med aller minst å rutte med. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Folk står overfor den vanskeligste vinteren i manns minne, sier Mímir Kristjánsson (Rødt).

Han møter Dagbladet på sin første dag tilbake på Stortinget etter en nesten fire måneder lang pappaperm. Men det er ingenting som tyder på en rolig start for rogalendingen.

Det mener han verken han eller regjeringen har tid til.

For i ei tid med galopperende prisvekst og stadig økende strømutgifter, er Kristjánsson klar på at det nå haster å få på plass akutte tiltak.

Spesielt for dem av oss med aller dårligst råd.

Blir fattigere

- Alle som har et huslån og en strømregning merker de økte utgiftene. Da kan man bare tenke seg hvordan de som har en minsteytelse på trygd på 270 000 eller i overkant av 300 000 kroner merker dette, sier Kristjánsson og fortsetter:

- Hvordan de skal klare utgiftene som ventes på boliglån, mat og strøm, er rett og slett umulig å forstå. Dette er folk som allerede lever på eksistensminimum og som ikke har noe å gå på.

Rødts beregninger viser at en enslig uføretrygdet på minstesats vil tape 5 337 kroner i kjøpekraft i år. Selv om de mottar 4,84 prosent mer enn året før, er økningen langt lavere enn prisveksten på 6,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer