Coronaviruset struper inntektene og øker utgiftene til kommunene

Krever krisepakke til kommunene

Arbeiderpartiet forlanger at regjeringen sørger for en egen krisepakke til kommunene. - Dette er førstelinjen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

KLARE FORSLAG: Ap-leder Jonas Gahr Støre var i forrige uke klar på hva som måtte endres i regjeringens krisepakke for næringslivet. Nå forlanger han full kompensasjon også til kommunene. Video: Per Ervland / Reporter: Mats Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi må ikke glemme det viktigste i kampen mot viruset: Alle dem som står i førstelinjen. Kommunene er bekymret for mangel på testutstyr og smittevernutstyr, sier Støre til Dagbladet.

Mens finanskomiteen på Stortinget onsdag ettermiddag og kveld samles for å diskutere ukas andre krisepakke kommer Ap-lederen med et krystallklart krav:

- Det er avgjørende å sikre at kommunene får trygghet for sin økonomiske situasjon. Nå svikter inntektene, samtidig som det kommer uforutsette utgifter som følge av krisen, sier Støre.

Kommune-krise

Tiltakene som diskuteres på Stortinget nå er knyttet til økonomi og næringsliv, som er kastet ut i sin største krise siden finanskrisen.

Det er ventet at Stortinget vil vedta ekstraordinære bevilgninger i 100 milliarder kroners klassen i morgen, samtidig som regjeringen får flertall for sin nye krisefullmaktslov.

Fra Arbeiderpartiets side er forventningene klare til hva kommunene bør vente seg.

- De må få en tydelig beskjed om at det kommer ekstrabevilgninger som gjør at de kan opprettholde tjenestetilbudet til innbyggerne. Vi har lett for å glemme at kommunene er samfunnets førstelinje for å ta vare på de mest sårbare - nemlig unge, eldre og mennesker med særskilte behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer