Krever kvalitetsreform for barnehagene

- Uten førskolelærere er det bare barnepass.

MANGLER FØRSKOLELÆRERE: Barnehagen skal ha et pedagogisk innhold, men uten nok førskolelærere frykter både politikere og foreldre for kvaliteten i barnehagene. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell lover snarlig bedring. Foto: Heiko Junge/Scanpix
MANGLER FØRSKOLELÆRERE: Barnehagen skal ha et pedagogisk innhold, men uten nok førskolelærere frykter både politikere og foreldre for kvaliteten i barnehagene. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell lover snarlig bedring. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaget for å nå full barnehagedekning har gått ut over tilbudet til barna, mener KrF. Partiet er spesielt bekymret for mangelen på førskolelærere.

- Dette er regjeringens ansvar, og statsråden må ta det store underskuddet på førskolelærere inn over seg og rette opp i dette snarest, sier May-Helen Molvær Grimstad (KrF).

Grimstad som leder Stortingets familie- og kulturkomité, mener regjeringen må iverksette strakstiltak for å øke antallet førskolelærere og etterlyser en kvalitetsreform for barnehagesektoren.

- Bedre lønns- og arbeidsvilkår vil gjøre det mer attraktivt å jobbe som førskolelærer. Det må komme en likelønnspott allerede i vårens lønnsoppgjør, sier hun.

Manko på 4.400

Tall fra kommunenes innrapporteringssystem Kostra viser at 4.400 pedagogiske ledere i norske kommunale og private barnehager manglet førskolelærerutdanning i 2008. Det er en økning på drøyt 5 prosent fra året før.

- Regjeringen har sagt i Soria Moria-erklæringen at den vil øke andelen førskolelærere i barnehagen. Likevel står rundt 40.000 barn uten et fullverdig barnehagetilbud, sier leder Helga Hjetland i Utdanningsforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer