Krever kvinnemakt - ikke kvinnelønn

Hundreårsdagen for den internasjonale kvinnedagen ble markert i Oslo i kveld.

KREVER MER MAKT: En av parolene fra kveldens markering av kvinnedagen i sentrum av Oslo. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KREVER MER MAKT: En av parolene fra kveldens markering av kvinnedagen i sentrum av Oslo. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangeårig kvinnesaksaktivist og tidligere SV-representant Torild Skard og Fakhra Salimi fra Mira-senteret holdt appell på Youngstorget, og senere på kvelden fortsatte feiringen på utesteder og restauranter rundt om i Oslo.

- Jeg vil anslå at om lag 2.500 mennesker møtte fram, og det var mange ungdommer å se, sier Hanne Størset i 8. marskomiteen til NTB.

Den første internasjonale markeringen av kvinnedagen fant sted i Sveits, Tyskland, Østerrike og Danmark i 1911. Blant hovedparolene i år var «Lovfestet rett til heltid», «6-timers normalarbeidsdag», «Vern unge kvinner mot tvangsekteskap og æresrelatert vold» samt «Revolusjon er også kvinnekamp - Støtt folket i Egypt».

Også kamp mot stripping, porno, prostitusjon samt krav om merking av retusjerte reklamer var blant parolene i demonstrasjonstoget.

(NTB)