Krever kvinner og barn i bytte

Tilspisset i Gaza om kidnappet israelsk soldat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at den israelske hæren har mobilisert tungt artilleri på grensen til de palestinske områdene, har palestinske grupperinger i kveld kommer med kravene for å løslate den soldaten Gilad Shalit: løslat alle palestinske kvinner og mindreårige fra israelske fengsler.

Kravene er lagt fram av Hamas\' militære fløy, av en paraplyorganisasjon for de fastboende i de palestinske områdene og en hittil ukjent gruppering som kaller seg Den islamske arme, melder BBC.

Om lag 9.000 palestinere sitter i israelske fengsler, blant dem 100 kvinner og 300 barn og ungdom under 18 år. I de palestinske områdene var det flere fredelige støtteaksjoner for kravene.

Men Israels statsminister Ehud Olmert avviste tvert kravene og advarte om militære aksjoner for å få frigitt den 19 år gamle soldaten:

-Forhandlinger uaktuelt

 - Det blir ingen forhandlinger og ingen avtale. Løslatelse av palestinske fanger står på ingen måte på sakskartet til Israels regjering, sier Olmert.

Israelske myndigheter holder palestinerens president Mahmoud Abbas og statsminister Ismail Haniya ansvarlige for kidnappingen av 19 år gamle Gilad Shalit, som har dobbelt fransk-israelsk statsborgerskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer