Krever kvinner og barn i bytte

Tilspisset i Gaza om kidnappet israelsk soldat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at den israelske hæren har mobilisert tungt artilleri på grensen til de palestinske områdene, har palestinske grupperinger i kveld kommer med kravene for å løslate den soldaten Gilad Shalit: løslat alle palestinske kvinner og mindreårige fra israelske fengsler.

Kravene er lagt fram av Hamas\' militære fløy, av en paraplyorganisasjon for de fastboende i de palestinske områdene og en hittil ukjent gruppering som kaller seg Den islamske arme, melder BBC.

Om lag 9.000 palestinere sitter i israelske fengsler, blant dem 100 kvinner og 300 barn og ungdom under 18 år. I de palestinske områdene var det flere fredelige støtteaksjoner for kravene.

Men Israels statsminister Ehud Olmert avviste tvert kravene og advarte om militære aksjoner for å få frigitt den 19 år gamle soldaten:

-Forhandlinger uaktuelt

 - Det blir ingen forhandlinger og ingen avtale. Løslatelse av palestinske fanger står på ingen måte på sakskartet til Israels regjering, sier Olmert.

Israelske myndigheter holder palestinerens president Mahmoud Abbas og statsminister Ismail Haniya ansvarlige for kidnappingen av 19 år gamle Gilad Shalit, som har dobbelt fransk-israelsk statsborgerskap.

Den hemmelige tunnelen som kidnapperne brukte for å komme under grensegjerdet, er sprengt i stykker av den israelske hæren.

 HUN HAR SEKS AV SINE SJU SØNNER  i israelsk fengsel. Nahey Abu Humed er blant palestinerne som mandag støttet kravene om palestinske fanger i bytte mot den israelske soldaten. Foto: Scanpix.
HUN HAR SEKS AV SINE SJU SØNNER i israelsk fengsel. Nahey Abu Humed er blant palestinerne som mandag støttet kravene om palestinske fanger i bytte mot den israelske soldaten. Foto: Scanpix. Vis mer