FRUSTRERTE: Harald Stabel ber politiet etterforske lekkasjene i forbindelse med obduksjonsrapporten.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FRUSTRERTE: Harald Stabel ber politiet etterforske lekkasjene i forbindelse med obduksjonsrapporten. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Krever lekkasje-etterforskning i Sigrid-saken

Familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Harald Stabell har i dag sendt en anmodning til Oslo-politiet der han krever etterforskning av angivelige lekkasjer til mediene.

- Foreldrene synes det er tungt å lese om rapporten i mediene før de selv har blitt informert. Jeg har derfor sendt en anmodning til politiet om å etterforske disse lekkasjene, sier han.

Stabell sier at det viktigste for Sigrids foreldre nå er at sannheten kommer frem og at de får vite hva som skjedde med datteren deres.

- Akkurat dette med fengsling eller ikke er noe de ikke orker å bruke energi på nå, sier han.

Stabell sier familien ikke kjenner hele innholdet i rapporten, men kun de delene politiet vil informere om i dag.

64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i dag fremstilt for fire nye uker i varetektsfengsling. Politiadvokat Cecilie Gulnes ba om brev, medie- og besøksforbud, samt full isolasjon. 

Den siktedes forsvarere, Kirsten Sigmond og Heidi Ysen, ba om at møtet skal gå for åpne dører. De mener politiets beviser mot 64-åringen ikke holder mål, og vil be om løslatelse. 

Retten valgte likevel å la fengslingsmøtet forgå bak lukkede dører, og påpekte at etterforskningen fortsatt er i en innledende fase, mener det er en konkret fare for at etterforskningen vil skades dersom deler av etterforskningen blir offentlig kjent. 

Politiet mener at det kan være personer som vet noe i saken som kanskje skal vitne senere i saken.  

- Vi håper og regner med at han vil bli løslatt. Jeg håper tingretten nå har mot og ryggrad til å ta den rette beslutningen, sier forsvarer Heidi Ysen, rett før rettsmøtet.