ADVARER: Pakistans tidligere etterretningssjef Hamid Gul krever at Norge må legge fram en liste over alle sine agenter i Pakistan. Foto: REUTERS/Mian Khursheed
ADVARER: Pakistans tidligere etterretningssjef Hamid Gul krever at Norge må legge fram en liste over alle sine agenter i Pakistan. Foto: REUTERS/Mian KhursheedVis mer

Krever liste over norske agenter i Pakistan

- Hvis ikke de blir kalt tilbake, vil de bli sporet opp og sendt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis de norske etterretningsagentene i Pakistan ikke blir kalt tilbake, vil de bli sporet opp og sendt hjem, advarer Pakistans tidligere etterretningssjef Hamid Gul.

Norge må legge fram en liste over sine hemmelige agenter i Pakistan eller være forberedt på at de blir sporet opp og hjemsendt, sier den tidligere sjefen for Pakistans etterretningstjeneste ISI i et intervju med Aftenposten.

- Noen ganger jobber etterretningstjenester i forskjellige land med tillatelse. Men som den tidligere sjefen for PST sa, har Norge ingen slik avtale med Pakistan, dermed jobber de norske agentene ulovlig i landet, sier Gul.

Han sikter til uttalelser som Janne Kristiansen kom med under en åpen høring i Stortinget onsdag. I høringen røpet hun at Norge har etterretningsagenter i Pakistan, noe som førte til at hun måtte gå av som sjef i PST.

Gul understreker at Norge og Pakistan har et vennskapelig forhold, men fastslår at Norge likevel må respektere Pakistans selvstendighet.

(NTB)