KAN FÅ LIVSSTID: Arkivbilde av Carlos Sjakalen, alias IIlich Ramirez Sanchez. For 30 år siden stormet en terrorgruppe ledet av Carlos inn i OPEC-hovedkvarteret i Wien og tok 11 OPEC-ministre som gisler. Aksjonen er en av de mest oppsiktsvekkende gisselaksjonene i moderne historie. Foto: SCANPIX
KAN FÅ LIVSSTID: Arkivbilde av Carlos Sjakalen, alias IIlich Ramirez Sanchez. For 30 år siden stormet en terrorgruppe ledet av Carlos inn i OPEC-hovedkvarteret i Wien og tok 11 OPEC-ministre som gisler. Aksjonen er en av de mest oppsiktsvekkende gisselaksjonene i moderne historie. Foto: SCANPIXVis mer

Krever livstid for «Sjakalen»

Den franske påtalemyndigheten mener den venezuelanske terroristen fortsatt utgjør en fare for samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin prosedyre oppfordret statsadvokat Olivier Bray retten til å finne Sjakalen skyldig i angrep på 1980-tallet som kostet 11 mennesker livet og skadet 200.

Bray sa at en livstidsdom med minstetid på 18 år er nødvendig fordi Sjakalen, som egentlig heter Illich Ramírez Sánchez, fortsatt utgjør en fare for samfunnet.

Ramírez er fra før dømt til livstid i fengsel for drap på en sivilperson og to politifolk i 1975.

Sjakalen er først og fremst kjent for et angrep på OPECs hovedkvarter i Wien og tok en rekke OPEC-ledere som gisler. Han gjennomførte også angrep i Frankrike, Storbritannia og Tyskland.

Etter å ha levd en periode i Syria, flyttet han til Sudan der han ble pågrepet av franske spesialstyrker i 1994 og senere deportert til Frankrike.

Han står nå for retten for fire angrep han gjennomførte i 1982 og 1983 for å presse Frankrike til å sette fri to kamerater, blant dem hans framtidige kone, den tyske terroristen Magdalena Kopp. De var dømt for planer om et angrep på Kuwaits ambassade.

De fire angrepene omfattet to angrep på hurtigtog, ett angrep på jernbanestasjonen i Marseille og et attentat mot en syrisk eksilavis.

(NTB)