Krever lønnsløft for lavtlønte

Fellesforbundet mener det er mulig å gi lavtlønte arbeidsgrupper en reell lønnsøkning.

GÅR GODT: - Norge går så godt at det likevel er rom for å sikre alle våre medlemmers kjøpekraft. Det betyr at ingen får svekket kjøpekraft og at mange andre får økt kjøpekraft, sier forbundsleder Arve Bakke til Dagsavisen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
GÅR GODT: - Norge går så godt at det likevel er rom for å sikre alle våre medlemmers kjøpekraft. Det betyr at ingen får svekket kjøpekraft og at mange andre får økt kjøpekraft, sier forbundsleder Arve Bakke til Dagsavisen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må ta hensyn til kostnadsutviklingen i Norge og til usikkerheten i Europa med de økonomiske innstrammingene som er vedtatt der. Men Norge går så godt at det likevel er rom for å sikre alle våre medlemmers kjøpekraft. Det betyr at ingen får svekket kjøpekraft og at mange andre får økt kjøpekraft, sier forbundsleder Arve Bakke til Dagsavisen.

Han mener dette gjelder en rekke arbeidsgrupper innenfor mange bransjer, blant annet hotell- og restaurantbransjen.

Aftenposten skrev tirsdag at den sterke krona kan bidra til å kutte lønnstillegget i årets lønnsoppgjør. Arve Bakke mener imidlertid at den sterke kronekursen ikke bør være til hinder for at de lavtlønte blir tilgodesett med et lønnsløft.

Mens lønnstakere i gjennomsnitt fikk et lønnsløft på 4,3 prosent i fjor, var økningen bare på 3,5 prosent for hotell- og restaurantansatte. (NTB)