- Krever lovending for au pairer

—Vi må kalle en spade for en spade, mener LO og Kirkens Nødhjelp.

ORDNINGEN MÅ ENDRES: "Maria" forteller i dag sin historie i Dagbladet. Hun kom til en norsk vertsfamilie, og jobbet over 380 timer på seks uker. Nå etterlyser Kirkens Nødhjelp endringer i au pair-ordningen.
ORDNINGEN MÅ ENDRES: "Maria" forteller i dag sin historie i Dagbladet. Hun kom til en norsk vertsfamilie, og jobbet over 380 timer på seks uker. Nå etterlyser Kirkens Nødhjelp endringer i au pair-ordningen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

— Vi må kalle en spade for en spade, og endre norsk politikk deretter, sier Wenche Fone, utviklingspolitisk leder i Kirkens Nødhjelp.

—Det er uverdig at mulighetene for sosial dumping finnes i Norge, sier hun.

Avskaff ordningenFAFO ga i går ut en rapport som slo fast at au pair-ordningen i Norge ikke virker etter intensjonene. FAFO mener norske familier vil ha hjelp i hus og hjem, og at ordningen ikke lengre har fokus på kulturutveksling:

— Dagens ordning fungere ikke, og dette bekrefter noe regjeringen har visst lenge, men Arbeids- og inkluderingsdepartementet fortsetter å insistere på at dette skal være kulturutveksling. Det er på tide å avskaffe denne ordningen, og heller åpne for mer ufaglært arbeidsinnvandring fra utviklingsland. Ikke akseptabeltKirkens Nødhjelp er enig med FAFO-rapporten, som etterlyser at au pair-ordningen blir sett på som arbeid. Nå forventer organisasjonen snarlige tiltak som gir lovlig arbeidstillatelse til au pairer:

— Det er på tide å kalle dette arbeid, og ikke kulturutveksling. Vi må ha mer anstendighet på dette området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer