Svein Ludvigsen

Krever Ludvigsen for over 850 000: - Helt ufattelig grovt

Mann (25) hevder han ble seksuelt utnyttet i over seks år. Bistandsadvokat med hardtslående prosedyre i retten.

FORNÆRMET: Den 25 år gamle mannen lider av psykiske problemer og har fått varige mén etter det han har beskrevet som seksuell utnyttelse. Ludvigsen nekter straffskyld. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix
FORNÆRMET: Den 25 år gamle mannen lider av psykiske problemer og har fått varige mén etter det han har beskrevet som seksuell utnyttelse. Ludvigsen nekter straffskyld. Tegning: Ane Hem / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Den nå 25 år gamle mannen som hevder å ha blitt utnyttet til et seksårig seksuelt forhold med tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen (72), krever 350 000 kroner i oppreisning.

Det er også fremmet krav om erstatning for varige mén. Bergan la ned en påstand om menerstatning på 573 025 kroner, der ansvaret i så fall vil ligge på Ludvigsen. Dersom retten skulle komme til en menerstatning på 573 025 kroner, mener Bergan at oppreisningskravet kan reduseres til 300 000.

Kravet fra den ene fornærmede mot Ludvigsen er da på over 850 000 kroner. De to andre bistandsadvokatene anbefalte et oppreisningskrav på 175 000 for hver av sine klienter, men ville la beløpet være opp til rettens skjønn. Dermed kan beløpet strekke seg for over 1,2 millioner kroner for Ludvigsen.

Tidligere i dag la statsadvokaten ned påstand om 5,5 års fengsel for den tidligere fiskeriministeren og fylkesmannen.

Kravet fra 25-åringen ble fremmet av hans bistandsadvokat Gunhild Bergan i Nord-Troms tingrett i dag.

- Min klient representerer noen av de svakeste i samfunnet. Det Ludvigsen har gjort er særdeles grovt. Det er helt ufattelig grovt, etter min syn. Det er bare én som har skyld i dette. Det er Svein Ludvigsen, sier Bergan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer