Krever machete-forbud: - Folk er livredde

Jan Bøhler (Ap) krever machete-forbud og en nasjonal handlingsplan mot knivkriminalitet. Det er heller ingen som vet hvor stor økningen er i knivrelatert vold og trusler.

HANDLINGSPLAN: Jan Bøhler (Ap) sier han daglig er i kontakt med ungdom som forteller om hvordan knivrelaterte trusler og vold rammer. Han krever en nasjonal handlingsplan mot utviklingen. Foto: Jørgen Gilbrant
HANDLINGSPLAN: Jan Bøhler (Ap) sier han daglig er i kontakt med ungdom som forteller om hvordan knivrelaterte trusler og vold rammer. Han krever en nasjonal handlingsplan mot utviklingen. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noe av det første ungdomskriminelle sier til ofrene sine er: Ikke si det til politiet. Da kommer vi tilbake. Da tar vi deg.

Jan Bøhler står på Eventyrbrua helt i bunnen av Grünerløkka i Oslo. Det er bare to uker siden politiet i en dramatisk aksjon fikk stanset en knivdesperado nøyaktig på det stedet stortingsrepresentanten for Arbeiderpartiet befinner seg. Heldigvis gikk ikke liv tapt den dagen, men det var nære på.

Det er bare ett eksempel på en uhyggelig utvikling.

- Store mørketall

Men problemet er større, forteller Bøhler. Det handler også om ungdommen som går med kniv for å true og rane andre, det er han som kjøper seg en kniv for å kunne forsvare seg under neste ransforsøk.

- De som jobber i de utsatte ungdomskriminelle miljøene i politiet forteller meg at det er så mange kniver at hvis de skulle tatt alle, ville det vært det eneste de holdt på med. Det er veldig store mørketall, sier Bøhler.

Et av problemene Bøhler ønsker å gjøre noe med er at mørketallene riktignok er store, men tallene som skulle vært oppe i dagen er vanskelig å få tak i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer