Krever mer applaus

Carl I. Hagen har ved flere anledninger refset det opprørske Oslo Frp for hvordan han og kona Eli blir behandlet. Bak lukkede dører i stortingsgruppa og i Oslo Frp, har han klaget høylytt over manglende applaus og den fiendtlige stemningen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I store deler av Fremskrittspartiet er oppfatningen at bråket rundt oslopartiet i all hovedsak handler om en ting: Carl I. Hagens manglende følelse av kontroll med det gjenstridige fylkeslaget. Flere sentrale kilder på høyeste nivå i Oslo Frp og i moderpartiet forteller Dagbladet hvordan den mektige partiformannen klager over applausen og stemningen han møter i Oslo.

Opprørt Hagen

- Vi har fått beskjed om at vi ikke klapper nok når han og Eli kommer på møtene, sier en sentral oslorepresentant til Dagbladet.

Det var spesielt etter kommunevalget i fjor at det rant over for Carl I. Hagen. På et fylkesrådsmøte, der valgkampen ble oppsummert, talte en forbannet partiformann.

- Han freste over nominasjonsprosessen der feile folk hadde blitt valgt, og over oslopartiets valg av ledelse. I tillegg freste han over at vi ikke følger hans råd og oppfatninger, sier en annen kilde til Dagbladet.

Ytterst få vil stå fram offentlig med beskrivelsene av den mektige partiformannen. Men nestleder i Oslo Frp, Sissel Dagslet, en av de Hagen vil bli kvitt, legger ikke skjul på hva hun opplever.

- Jeg har hørt Carl I. Hagen si at vi ikke setter nok pris på ham, påpeker Dagslet.

Nok er nok

Bråket i Oslo Frp har også vært kommentert i Fremskrittspartiets stortingsgruppe, spesielt etter siste årsmøte i Oslo Frp.

- Carl I. Hagen fortalte at han og Eli følte det som om de hadde vært på et møte i Sosialistisk Venstreparti. Stemningen var fiendtlig og de fikk ikke applaus, sier en av Frp's stortingsrepresentanter til Dagbladet.

Får Carl I. Hagen det som han vil, blir Dag Danielsen & Co i Oslo Frp de siste som kan gå på tvers av partiets sterke mann. For det nye forslaget til vedtekter gir i realiteten all makt til sentralstyrets håndplukkede medlemmer.

KLAPPER TIL: Carl I. Hagen og kona Eli er vant til å bli hyllet på Frp's arrangementer. Men i Oslo er ikke jubelen sterk nok.