Krever mer enn grilldress

Frp-formann Carl I. Hagen har mistet tålmodigheten. I to år har han berget regjeringen uten å få skikkelig betalt for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå tar han ikke til takke med små budsjettjusteringer som fjorårets reduksjon i campingvognavgiften. Da satt statsminister Kjell Magne Bondevik og finansminister Per-Kristian Foss - som et takk for hjelpen - på den oppsummerende pressekonferansen etter budsjettforliket og raljerte over Frp's seirer i budsjettavtalen.

Med et flir konstaterte de at de hadde unngått avgiftslettelser på grilldresser. Frp-formannen glemmer ikke grilldressfleipen så fort.

- Har misforstått

- KrF og Høyre har misforstått noe vesentlig. De ser ned på folk som opplever en campingferie som noe viktig. De latterliggjør grilldresser og glemmer i samme øyeblikk at de samtidig latterliggjør titusenvis av mennesker.

- Det er en farlig sport. Vi i Frp vet at vi driver politikk for folk flest, også for de tusener som elsker å reise på ferie med campingvogn, sier Carl I. Hagen.

Hagen var så misfornøyd med budsjettforliket i fjor høst, at han overfor Dagbladet slo fast at Frp heretter ville opptre som et knallhardt opposisjonsparti.

- Vi har fått en behandling vi ikke setter særlig pris på. Kuttet i alkoholavgiftene er så lite at de som kommer til å juble neste år, er smuglerne, sa Hagen i fjor.

Den hatske stemningen mellom Kjell Magne Bondevik og Carl I. Hagen fra årets valgkamp, gjør ikke saken bedre. Statsminister Bondevik gikk ut og advarte mot politisk samarbeid med Frp rundt i Kommune-Norge.

Samtidig øker frustrasjonen i Frp og kravene om å kaste regjeringen er allerede kommet.

- Regjeringen undervurderer trøkket i Frp's organisasjon. De tillitsvalgte i partiet vil ikke finne seg i å bli avspist med knapper og glansbilder. Dersom organisasjonen sier nei til budsjettsamarbeid med regjeringen, blir det nei.

Har fått mye

Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, mener derimot at Fremskrittspartiet har fått gjennomslag for mye gjennom samarbeid med regjeringen.

- De har flyttet på nærmere ni milliarder kroner i løpet av de siste to åra. Vi mener at Frp har oppnådd svært mye, sier Sanner.

Han viser til det Frp har oppnådd for gifte og samboende pensjonister, på justissektoren og mulighetene for å konkurranseutsette i kommunesektoren.

GRILLDRESS-FORSVARER: Carl I. Hagens har ikke glemt grilldressfleipen fra Kjell Magne Bondevik og Per-Kristian Foss i fjor. - De latterliggjør grilldresser og glemmer i samme øyeblikk at de samtidig latterliggjør titusenvis av mennesker, sier Hagen - her på tennisbanen ved en tidligere anledning.