Krever mer politikraft, mer oppklaring og trygghet

Justisministeren med klare krav til politiet etter milliardløft.

KLAR TALE: Justiminister Knut Storberget var klar i talen om sine forventinger til politiet da han talte under landsmøtet til Politiets Fellesforbund i dag. 
Foto: HANS ARNE VEDLOG
KLAR TALE: Justiminister Knut Storberget var klar i talen om sine forventinger til politiet da han talte under landsmøtet til Politiets Fellesforbund i dag. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Justisministeren ga onsdag Politiets Fellesforbund klar beskjed om at han vil ha resultater nå som etaten har fått mer penger.

På forbundets landsmøte la justisminister Knut Storberget (Ap) fram sine visjoner og tanker for kriminalpolitikken for de neste fire årene.

- I løpet av 2010 skal vi bruke 1,3 milliarder ekstra på politi, sammenlignet med saldert budsjett for 2009. Dette er det største budsjettløftet noensinne og vi forventer at satsingen gir resultater, sa Storberget.

Justisministeren ba om tydelige resultater i form av mer politikraft, mer oppklart kriminalitet og mer trygghet, blant annet i form av å fjerne soningskøene.

- Hvis ikke dette gir resultater, er det ikke sikkert vi får penger i neste runde, advarte Storberget.

Flere politistudenter og bedre kvalitet på utdanningen ble nevnt som viktig for etaten framover. Storberget understreket også hvor viktig det er at politiet bruker midler på å knekke organisert, internasjonal kriminalitet.

Justisministeren fikk støtte for flere av punktene fra leder for justiskomiteen, Per Sandberg (Frp), skjønt Sandberg har sine tvil om regjeringen har gjort nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer