Saksøker forsikringsselskapet:

Krever millioner: - Fikk kjønnssykdom i bil

Kvinnen hevder hun fikk seksuelt overførbar sykdom etter å hatt sex i en forsikret Hyundai Genesis.

HYUNDAI GENESIS: Det var i en 2014-modell av typen Hyundai Genesis at bilsexen skal ha foregått. Den avbildede bilen er av en tilsvarende modell, men ikke forsikret hos Geico, og har således ingenting med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Carlos Osorio
HYUNDAI GENESIS: Det var i en 2014-modell av typen Hyundai Genesis at bilsexen skal ha foregått. Den avbildede bilen er av en tilsvarende modell, men ikke forsikret hos Geico, og har således ingenting med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Carlos Osorio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne fra Missouri i USA saksøker forsikringsselskapet Geico, fordi hun hevder hun fikk en seksuelt overførbar sykdom mens hun hadde ubeskyttet sex i en bil som var forsikret hos dem.

Kvinnen skal ha hatt et seksuelt forhold med forsikringstakeren og eieren av bilen, en Hyundai Genesis fra 2014. Det skriver Insurance Journal.

I forsikringskravet hevder kvinnen at bileieren hadde fått påvist såkalt anogenitalt humant papillomavirus (HPV), men at han ikke hadde fortalt henne om det.

Hun hevder også at han ikke tok grep for å forhindre smitten.

Testet positivt

Den aktuelle hyrdestunden skal ha funnet sted i mannens Hyundai så langt tilbake som i 2017, og kvinnen testet altså positivt for anogenitalt HPV-virus året etter.

Fordi bilen var forsikret hos Geico, besluttet kvinnen seg for å saksøke forsikringsselskapet for den nette sum av én million dollar - eller 8,5 millioner norske kroner.

SKREKKOPPLEVELSE: En kvinne i USA fikk seg sitt livs overraskelse da hun åpnet opp bildøren, og fant en ubuden gjest. Video: Twitter. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Kravet ble sendt i februar, og ble avvist av forsikringsselskapet, som mener at forsikringspolisen ikke dekker kvinnens skader fordi de ikke har noen tilknytning til eierskap, vedlikehold eller «dekket bruk» av bilen.

- Med andre ord forårsaket ikke kjøretøyets dekkede bruk kvinnens påståtte skader. I stedet oppsto skadene hennes av en mellomliggende årsak - nemlig hennes manglende evne til å forhindre overføring av kjønnssykdommer ved å ha ubeskyttet sex, skriver Geicos advokater i sakspapirene som er publisert på det rettsfaglige nettstedet Leagle.

Går til motsøksmål

Den 4. oktober i år gikk forsikringsselskapet til motsøksmål hos tingretten i Kansas. Kvinnen har derfor tatt saken videre til den føderale domstolen.

Geico er av den oppfatning at kvinnen og mannen samarbeider for å få utbetalt den massive erstatningssummen.

Forsikringsselskapet har nemlig tråkket opp historien - og funnet ut at mannen skal ha sagt at han «ved tre ulike anledninger» fortalte kvinnen at han hadde HPV-positiv strupekreft.

Mannen skal dessuten ha sagt at de to hadde sex andre steder enn i den forsikrede bilen.

Inngikk avtale med eksen

En ekstra tvist i saken kom i mars, da kvinnen og hennes tidligere elsker inngikk en avtale i kretsdomstolen i Jackson County.

I avtalen heter det at kvinnen «kan få, hvis hun i det hele tatt får utbetalt» så mye som 5,2 millioner dollar (44,4 millioner norske kroner), men bare fra Geico.

Avtalen begrenser med andre ord mannens ansvar overfor henne. Slik sto hun fritt til å forsette sitt søksmål mot forsikringsselskapet.

Geico hevder at denne avtalen ble inngått bak deres rygg, og har bedt om at den rettslige avtalen nå oppheves.

FALLER: En bryllupsfotograf i Kina skal fotografere brudeparet fra en bil, da han plutselig faller ut av bilen. Video: Newsflare Vis mer

Forsikringsselskapet har dermed anket domsbeslutningen, og ber om at saken tas opp på nytt.

Vil være anonyme

Nå har saken tatt en ny vending for mannen og kvinnen, som kan by på større konsekvenser for eks-paret.

Nå er det ikke lenger bare snakk om penger som står på spill. De forhenværende elskerne har nemlig bedt om å få være anonyme gjennom rettsforhandlingene.

Dette ble avslått av tingrettsdommer Angel D. Mitchell, på vegne av tingretten i Kansas. Mitchell mener at offentlighetens interesse veier tyngre enn den potensielle forlegenheten som paret kan oppleve.

- Faktisk er detaljene i forholdet deres mindre private i forbindelse med sakens art, skriver dommer Mitchell ifølge Insurance Journal.

Føderal sak

Tingrettsdommeren mener at paret påberoper seg forsikringskrav som tar opp nye og viktige juridiske spørsmål, som også vil være av interesse både for andre forsikringsselskaper og for de som har forsikring.

Mannen og kvinnen kan imidlertid fortsatt være anonyme mens de venter på at retten skal bestemme seg om de vil ta til følge Geicos anmodning om å avvise saken, eller om de skal la søksmålet fortsette.

Saken er nå sendt over til den føderale ankedomstolen, som så langt har virket å være på Geicos side, ifølge sakspapirene.

- Selv om mange mennesker foretrekker å holde detaljer om sexlivet sitt privat, så har ankedomstolen gjentatte ganger tydeliggjort at risikoen for at en part kan lide en viss forlegenhet ved å bli navngitt i prosessene, ikke er nok til at de kan fortsette anonymt, heter det i rettsdokumenter.

Dommeren har ennå ikke truffet en endelig avgjørelse i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer