Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever millioner for spilt melk i transport-streik

Flere selskaper i meierikonsernet Tine krever over fire millioner kroner i erstatning av forbundene bak fjorårets buss- og godsstreik - for spilt melk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ser vi på antall millioner liter melk som bøndene måtte slå ut som følge av ulovlige blokader, er ikke fire millioner noe høyt beløp. Vi skjønner at de streikende ønsker at en streik skal være mest mulig effektiv, men ett sted må grensen gå, sier Tine-selskapenes advokat, Kai Terje Dretvik, til Dagens Næringsliv.

Tine Midt-Norge, Tine Nord-Norge og Tine meierier Vest krever til sammen 4,12 millioner kroner etter den fire uker lange streiken i fjor vår. Både Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Rutebilarbeiderforbund er stevnet. Sistnevnte forbund er tilknyttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

- Dette smaker av forsøk på fagforeningsknusing, men vi kommer ikke til å betale én krone frivillig, sier leder Per Østvold i LO-tilknyttede Norsk Transportarbeiderforbund til avisa.

Etter streiken i fjor blir det totalt satt fram erstatningskrav på 7,35 millioner kroner. Foruten Tine-selskapene, er det fire andre bedrifter som krever erstatning. Blant annet krever AS Sporveisbussene i Oslo to millioner kroner og Tollpost Globe i Trondheim vel én million kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media