Krever millionerstatning

Foreldrene til Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen vil kreve over 1,6 millioner i erstatning dersom de to drapssiktede blir dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Ivar Sveen sier til NRK at foreldrene kommer til å kreve rundt 1,6 millioner kroner dersom de to drapssiktede blir dømt. Sveen representerer Lina Sløgedal Paulsens foreldre. Han sier at thallium-dommen i Trondheim, hvor Terje Wiik er dømt til å betale 800.000 kroner i erstatning, har vært utslagsgivende.

Ifølge Aftenposten Interaktiv, vil bistandsadvokatene be om lukkede dører under deler av rettssaken.

- Vi kan ikke se at offentligheten har behov for å kjenne alle detaljer. Vi skal verne om de pårørende, og verne om barnas minne, sier Ivar Sveen til Aftenposten.

Marit Thorvaldsen, som representerer Stine Sofie Sørstrønens far, sier at det også vil bli fremmet krav om offentlig voldsoffererstatning, ut fra politiske signaler om at oppreisningsbeløp og voldsoffererstatning skal justeres opp.

Rettssaken er berammet å starte rett etter påske neste år.

Bistandsadvokatene som representerer foreldrene vil ifølge TV 2 fremme et solidarisk ansvar overfor Jan Helge Andersen (19) og Viggo Kristiansen (21). Hvis familiene får medhold, blir de to ungdommene sammen pålagt å betale erstatningen når de en dag får skattbar inntekt.

(Dagbladet.no)