Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever én million etter terrorsiktelse

Mann (29) satt et halvt år i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel mann som ble siktet for terrorisme i september 2006, krever nå 1 million kroner i oppreisning fra staten.

Mannen ble pågrepet sammen med terrortiltalte Arfan Bhatti og siktet for terrorisme. I et halvt år ble mannen sittende i varetekt før han ble løslatt. Ett år etter pågripelsen, henla statsadvokaten saken mot mannen.

Nå vil han kreve oppreisning fra staten. Hans advokat, Petar Sekulic, mener 29-åringen har rett til oppreisning for ikke-økonomisk skade etter den uberettigede straffeforfølgelsen, melder NRK.

- Selvfølgelig er det en belastning å sitte uberettiget i varetekt så lenge. I tillegg kommer belastningen av at alle naboene vet hvorfor han har vært borte så lenge, og alle vennene vet det. Han er også bekymret for hvordan den tidligere siktelsen virker når han skal søke arbeid og hvordan dette eventuelt vil påvirke hans reiser til utlandet, sier Sekulic til NRK.

Han mener det har vært en tilleggsbelastning at Politiets sikkerhetstjeneste har fortsatt telefon- og romavlyttingen av mannen etter at han ble løslatt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling