Krever navn fra Kjell Inge Røkke

Politiet har ennå ikke fått noen informasjon av Kjell Inge Røkke om hvem som skal stå bak utpressingsforsøket i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed må politiet vente med å sette i gang etterforskningen.

Røkke er for tida på ferie i utlandet, og vil ikke forklare seg om utpressingsforsøket med det første.

Det betyr at politiet ikke får satt i gang den etterforskningen de varslet onsdag.

Så langt har ikke politiet mottatt informasjon fra finansmannen om hvem som skal ha stått bak utpressingsforsøket.

Vil forklare seg

- Hvis det skal være noen mening med dette, må Røkke fortelle sin historie, sier politiadvokat Dag Paulsen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til, er Røkke villig til å samarbeide med politiet. Det betyr trolig at han må inn til avhør så snart han er tilbake i Norge.

Røkke skal ha blitt presset for flere millioner kroner i fjor sommer. Utpresserne truet med å lekke informasjon om det falske båtsertifikatet til pressen, men Røkke skal ikke ha gitt etter. Det er imidlertid fint lite politiet kan gjøre før Røkke forteller det han vet.

Røkkes forsvarer, advokat Ellen Holager Andenæs, sier til Dagbladet at de ikke ønsker å kommentere detaljer i utpressingssaken. Hun vil heller ikke si om Røkke skal avgi forklaring.

Politiadvokat Dag Paulsen opplyser at de foreløpig ikke har vurdert å avhøre noen andre av de involverte i sertifikatsaken enn Kjell Inge Røkke.

- Hva Røkke kommer med, vil være avgjørende for hva vi foretar oss, sier politiadvokat Dag Paulsen.

Ukjent for Øye

Båtmekler Erik Øye skal ha formidlet det falske sertifikatet til Røkke, og han er også tiltalt for korrupsjon. Øyes forsvarer Tom A. Torkildsen understreker at hans klient ikke kjenner til utpressingsforsøket mot Røkke. Torkildsen sier at han stusser over at saken kommer ut først nå.

- Det ville vært naturlig å gå ut med dette før, sier advokaten. Torkildsen mener at utpressingsforsøket ikke endrer noe for situasjonen til hans klient.

- Men denne publisiteten er ikke positiv for Øye, vi skulle gjerne vært den foruten, sier Torkildsen.