Krever navnedebatt

BERGEN/KRISTIANSAND (Dagbladet): Ap-topp Karita Bekkemellem Orheim frykter at navnet «Arbeiderpartiet» skremmer vekk velgere. Nå vil hun ha en diskusjon om partiet skal få nytt navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Personlig har jeg ingenting imot navnet Arbeiderpartiet. Jeg er veldig stolt av å representere partiet, sier Orheim til Dagbladet.

Mange signaler

Likevel kaster hun nå en aldri så liten brannfakkel inn i rosenes leir. Ifølge Orheim har hun fått så mange signaler om at Arbeiderpartiet ikke er et tidsriktig navn, at diskusjonen om navneendring nå er moden.

- Hvis navnet er en del av det som gjør at folk ikke føler tilknytning til partiet, må vi se på det. Dette bør diskuteres på det neste landsmøtet, sier Bekkemellem Orheim.

I går var hun på årsmøtet til fylkespartiet i Vest-Agder, der Kristiansand Ap fremmet et forslag om navneendring til Arbeiderpartiet Sosialdemokratene. Forslaget skal stemmes over i dag, og blir det flertall for det, fremmes det også på Ap's landsmøte. Tidligere er et liknende forslag nedstemt på AUFs landsmøte.

- Vi er delt i spørsmålet om navneendring. Noen har sterke følelser for Ap-navnet, og det skal vi ta innover oss. Men mange mener det også er naturlig å endre navnet til noe mer moderne og inkluderende når partiet skal fornyes, sier nestleder Mette Gundersen i Vest-Agder Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer