Krever nissefri sone

- Jula bør handle om andre ting enn feite menn med skjegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eckhard Bieger er så lei av adventstidens grenseløse julenisseri, at han vil erklære deler av byen Frankfurt som nissefri sone. Bieger er prest, og mener julen bør handle om andre ting enn feite menn med skjegg.

Bieger mener julen er en tid der familier og venner bør være sammen, spise og drikke godt og snakke lenge og vel sammen. Gaver hører også med, men de rødkledde tjukkasene er ikke noe annet eller mer enn agenter for handelsstanden, tordner han.

- Julenissen er noe reklamebransjen har funnet på, sier Bieger til nyhetsbyrået Reuters og nevner en meget kjent leskedrikkprodusent i USA som den verste blant mange syndere. Dette konsernet forsøker dessuten å dytte på europeerne en erkeamerikansk nissefigur, som ikke har noe på østsiden av Atlanteren å gjøre, mener han.

«Et tomt skall»

- Jeg har ikke noe imot julegaver, og jeg ønsker ikke å skuffe noen barn, forsikrer Bieger. Mitt mål er å sette den hellige Nikolaus i sentrum for oppmerksomheten igjen, i stedet for denne Santa Claus-figuren som bare er et tomt skall, forklarer den katolske presten, som ikke møter noen forståelse i leskedrikkbransjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer