Statsbudsjettet 2017

Krever nullmoms på kollektiv og åpner for redusert årsavgift

Venstre slaktet regjeringens gavepakke til bilister, men åpner nå for å redusere årsavgiften på bil for de uten kollektivtilbud. I tillegg vil de ha nullmoms på kollektivtransport.

OVERRASKER: Abid Raja erkjenner at nordmenn kommer til å fortsette og bruke bil i uoverskuelig framtid, og at Norge er et langstrakt land. Derfor vil Venstre utrede redusert årsavgift for bilister uten kollektivtilbud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERRASKER: Abid Raja erkjenner at nordmenn kommer til å fortsette og bruke bil i uoverskuelig framtid, og at Norge er et langstrakt land. Derfor vil Venstre utrede redusert årsavgift for bilister uten kollektivtilbud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett, gikk Venstre hardt ut og slaktet «bilpakka» som gir en netto lettelse til bilistene på i overkant av 900 millioner kroner.

I regjeringens pakke, som Venstre beskrev som avtalebrudd, lå det blant annet en 12 prosent reduksjon i årsavgiften.

Overraskende nok foreslår nå også Venstre å utrede en reduksjon, men da for bilister i de delene av landet som ikke har kollektivmuligheter.

- Dette er for de delene av landet der det ikke finnes tog, trikk, buss eller bane, sier samferdselspolitisk talsperson Abid Q. Raja til Dagbladet.

- Er ikke dette i strid med Venstres ønske om å redusere bilbruk?

- Nei, dette må sees i kombinasjon med at vi har sikret elbil-fordeler og andre fordeler ved å gå over til miljøvennlige biler. Men det er en erkjennelse av at nordmenn kommer til å fortsette og bruke bil i uoverskuelig framtid, og at Norge er et langstrakt land. Vi må også gjøre det attraktivt å bo utenfor byene, sier Raja.

Vil ha nullmoms

I sitt alternative budsjett som legges fram tirsdag, krever Venstre også at det skal innføres en nullmoms på kollektivselskapenes billettinntekter. Målet er bedre kollektivtilbud og billigere satser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer