Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever ny flyplass

Innbyggerne i Gonesse fryktet en katastrofe i lang tid. Dødstallene etter flystyrten utenfor Paris i går ville vært langt høyere dersom flyet hadde falt ned i landsbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Piloten av Concorden som styrtet i går blir nå omtalt som en stor helt etter at han forsøkte å snu flyet for å unngå å styrte i tettbebygd område.

- Jeg har et problem, sa han til kontrolltårnet og fikk beskjed om å snu. Men da var det for sent. Isteden forsøkte den erfarne piloten å snu flyet for å unngå landsbyen like ved.

Borgermesteren i den lille byen nord for Paris har gjentatte ganger krevd at det må bygges en ny flyplass lenger borte, men har ikke blitt hørt. Nå har han trolig fått større gjennomslag for sine argumenter.

Flere tekniske problemer

Innbyggerne i Gonesse, som kunne blitt rammet av det brennende flyet, sier de har ventet på dette lenge. Øyenvitner mener også å ha observert en Concorde med tekniske problemer for to dager siden, melder TV2. De hevder at Concorden har hatt flere småproblemer som aldri har blitt gjort kjent for publikum.

Minnegudstjenester

I dag har mange av de tyske ofrenes pårørende kommet til Frankrike for å identifisere sine kjære. Foreløpig har ingen av dem fått slippe inn på ulykkesstedet, men har i stedet deltatt på minnegudstjenester.

I Hannover i Tyskland i dag ble det også holdt minnegudstjeneste for de 96 ofrene.

- Tyskland er rystet og brakt ut av fatning, sa forbundskansler Gerhard Schröder i sin tale.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media