Krever ny Irak-politikk

- USA og Storbritannia sier at aksjonen mot Irak var vellykket. Det betyr at tida er inne til å endre politikk overfor Irak. Der bør Norge ta et initiativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette sier informasjonsrådgiver Lars Grønseth i Redd Barna til Dagbladet. Grønseth er kritisk til at norske politikere støttet bombeangrepene mot Irak i desember, men han er vel så kritisk til at man har akseptert de økonomiske straffetiltakene mot sivilbefolkningen i landet.

Økonomisk krig

- Vi snakker ikke bare om et fire dagers bombeangrep mot mål i Irak. Vi snakker om en snart åtte år lang økonomisk krig mot et lutfattig folk. Straffetiltakene mot Irak rammer ikke diktatoren Saddam Hussein. De rammer folket. Nå er det på høy tid at norske politikere tar initiativ til å endre politikk i forhold til Irak, sier Grønseth.

Katastrofelederen i Kirkens Nødhjelp, Stein Villumstad, deler Grønseths kritikk. - Jeg er slett ingen forsvarer av Saddam Hussein, men det er grunn til spørre om hvilken målsetting man hadde med å gå til angrep på Irak nå i desember. Og neste spørsmål blir da: Sto midlene de tok i bruk i forhold til denne målsettingen? - Når den norske regjeringen gikk ut og støttet bombingen, forutsetter jeg at regjeringen stilte disse spørsmålene og kom til at de likevel kunne forsvare angrepet, sier Villumstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer