Krever ny Obiora-granskning

Politikertopper raser mot henleggelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden mandag har mer enn 700 personer skrevet under på et opprop til justisminister Knut Storberget hvor de krever en uavhengig granskning av Obiora-saken.

Andre nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Olav Gunnar Ballo (SV) og Senterpartiets stortingsrepresentant, Ola Borten Moe, støtter kravet, skriver Klassekampen.

I går skrev Dagbladet.no at et nytt vitne i Obiora-saken fortalte historien sin på Facebook. Han ønsker nå å melde seg for politiet.

Ola Borten Moe ønsker nå en konklusjon i saken som alle kan stille seg bak.

- Dette er en alvorlig sak. Det er stilt mange spørsmål knytta til prosess og hvilke opplysninger man har hatt tilgang til og ikke. Det tjener ikke tilliten til politiet og samfunnet og derfor må vi ha en full gjennomgang, sier Borten Moe til NRK Trøndelag.

Han har skrevet brev til justisminsteren hvor han ber om at saken tas opp i sin fulle bredde.

Tidligere denne uken gikk lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, ut og roste politimennenes fremgangsmåte i saken.

- Pågripelsen av Obiora var godt politiarbeid, sa han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer