BEKYMRET: Fagforeningsleder Roy Erling Furre mener både Statoil og myndighetene må tilbake til tegnebrettet når det gjelder sikkerhetsvurderinger rundt norske olje- og gassanlegg i utlandet. Foto Kristin Svorte / Dagbladet.
BEKYMRET: Fagforeningsleder Roy Erling Furre mener både Statoil og myndighetene må tilbake til tegnebrettet når det gjelder sikkerhetsvurderinger rundt norske olje- og gassanlegg i utlandet. Foto Kristin Svorte / Dagbladet.Vis mer

Krever nye sikkerhetsanalyser

Fagforeningen SAFE er bekymret for olje- og gassnæringa i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder i fagforeningen SAFE, Roy Erling Furre vil ha både Statoil og myndighetene i dialog om sikkerhetsvurderinger rundt norske olje- og gassinstallasjoner i utlandet.

- Vi er bekymret for sikkerheten etter angrepet i Algerie. Hvis vår industri er blitt et nytt terrormål, må vi se på sikkerhetssituasjonen med nye øyne, sier Furre til Dagbladet.

SAFE krever at myndighetene og Statoil gjør nye og oppdaterte sikkerhetsanalyser, og vil ta initiativ til et møte mellom Statoil, Petroleumstilsynet, fagforeningene og Arbeidsdepartementet.

- Vi må tilbake til tegnebrettet og gjør nye risikovurderinger av våre utenlandsoppdrag, hvor vi kan være og hvor vi må trekke oss ut, sier Furre.

Han sier at bekymringen har ligget i bakhodet siden 22.juli-kommisjonens rapport ble lagt fram.

- Den viste at Forsvarets kommandogruppe har lang responstid, sier Furre.

Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Statoil mener at det er naturlig å se nærmere på problemstillingen, men først når situasjonen i Algerie har roet seg og er mer avklart.