Krever nytt oljeoppgjør mens partene venter på Rikslønnsnemnda

Fagforbundet Industri Energi har sendt plassoppsigelse for 159 medlemmer i et boreselskap og vil ha ny mekling som kan få betydning for hele sokkeloppgjøret.

KAN BLI NY STREIK: Forbundsleder i Industri og Energi Leif Sande vil sammenlikne avtalen på faste installasjoner med tariffavtalen forbundet har med Norges Rederiforbund på mobile rigger.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KAN BLI NY STREIK: Forbundsleder i Industri og Energi Leif Sande vil sammenlikne avtalen på faste installasjoner med tariffavtalen forbundet har med Norges Rederiforbund på mobile rigger. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi bekrefter overfor Dagbladet at det er sendt plassoppsigelse for 159 medlemmer i oljeboringsbedriften KCA Deutag til Riksmekleren og Oljeindustriens Landsforening (OLF). Dermed kan det bli ny streik på norsk sokkel.

- Det som er viktigst for oss nå er å sammenlikne denne tariffavtalen med den avtalen vi har med Norges Rederiforbund. Der har vi tariffestet pensjonsavtale. Dessuten er lønnsbetingelsene bedre i avtalen med Rederiforbundet enn det vi har med OLF, sier Leif Sande.

Under forhandlingene og meklingen for borepersonell, forepleiningsansatte og operatører i oljeselskapene stilte fagforbundene Safe og Industri Energi like krav og forhandlet sammen. Forbundet Safe har alle de tre yrkesgruppene med i sin sokkelavtale med OLF. Det har ikke Industri Energi.

- Underlig - Vi har en avtale for oljeboringsbedriftene med Norges Rederiforbund, men ikke med OLF. Derfor ble denne gruppen holdt utenfor forhandlingene og meklingen for vår del. Dette gjelder kun bedriften KCA Deutag som driver med oljeboring på Ringhorne for Esso og Kvitebjørn for Statoil, forklarer Leif Sande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer