Krever økte kollektivbevilgninger

Naturvernorganisasjoner og LO-forbund setter foten ned og krever økte bevilgninger til kollektivtrafikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en kampanje som ble innledet i dag, krever organisasjonene blant annet at de offentlige tilskuddene til busser og andre kollektive transportmidler kommer opp på 1987-nivå. De krever også at bevilgningene til rutebiltransporten blir øremerket og at anbudsystemet i buss-og rutebilnæringen blir avskaffet.

I de siste tre årene har Stortinget kappet bevilgningene til kollektivtransporten med om lag 250 millioner kroner. Fra 1987 til 1997 er tilskuddene til kollektivtransporten kappet med en tredel, hevder organisasjonene bak kampanjen, Jernbaneforbundet, Kommuneforbundet, Transportarbeiderforbundet, Natur og Ungdom og Naturvernforbundet.

Øremerking

- Vi kommer til å sette i gang lobbyvirksomhet i Stortinget for å få økt bevilgningene til kollektivtransport, sier lederen i Natur og Ungdom, Silje Schei Tveitdal.

Nestlederen i Norsk Transportarbeiderforbund, Frank Holm, mener at det kollektive transportilbudet i distriktene er blitt nedbygd de siste årene. Rammetilskuddene som kommunene får til kollektivtransport, brukes ofte til andre kommunale oppgaver. Bevilgningene til rutebiltrafikken må øremerkes for å sikre at pengene blir brukt til sitt rette formål og ikke til andre ting, mener Holm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer