Krever olje-hjelp fra Jens i valgkampen

- Etter fisk, så er jo ungdom den største eksportvaren fra Lofoten, sier tidligere AP-ordfører i Vesterålen.

VALGKAMP MED OLJE-TJA: Statsminister Jens Stoltenberg holder lav profil i striden rundt oljeutvikling i Lofoten og Vesterålen. Ap har vedtatt å bestemme seg i 2010. I mellomtiden profilerer både Høyre og Frp seg sterkt på oljestøtte i valgkampen. Her besøker Stoltenberg Kårstø-anlegget i Nord-Rogaland.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VALGKAMP MED OLJE-TJA: Statsminister Jens Stoltenberg holder lav profil i striden rundt oljeutvikling i Lofoten og Vesterålen. Ap har vedtatt å bestemme seg i 2010. I mellomtiden profilerer både Høyre og Frp seg sterkt på oljestøtte i valgkampen. Her besøker Stoltenberg Kårstø-anlegget i Nord-Rogaland. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BØ (Dagbladet): Tidligere Arbeiderparti-ordfører Ørjan Robertsen mener Jens Stoltenberg må komme til Lofoten or å slåss for oljeutvinning, både av hensyn til partiets oppslutning ved valget 14. september - og av hensyn til Nord-Norge.

- Vi opplever forgubbing i lokalsamfunnene og den produktive delen av ungdommen forsvinner. Nå trenger vi at Ap kommer på banen, sier Robertsen til Dagbladet.Til daglig leder LoVe Petro, en lobbyorganisasjon bestående av over 200 lokale bedrifter i Lofoten og Vesterålen. Totalt er 3000 personer ansatt i disse selskapene.

- Uten løsninger Han har sett seg lei på at motstanderne av oljeutvinning ikke kommer med forslag til alternative leveveier for innbyggerne.

- For to år siden var Venstre og SV på besøk her og vi spurte dem hva folk skulle leve av, uten at de hadde noen egne forslag eller løsninger. Da de kom tilbake på et folkemøte i sommer hadde de fremdeles ingen svar.

Hans klare oppfordring til statsministeren kommer etter at motstanderne i lang tid har drevet en aktiv kampanje i på øyriket. Denne uken har 260 Natur og Ungdom-aktivister sommerleir i Henningsvær og oljesølet på Langesund trekkes inn i debatten som et eksempel på risiko forbundet med næringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer