Oljestriden:

Krever oljegaranti
- gir ingen selv

Arbeiderpartiet må love at de står fast på oljeleting i nye områder, krever statsminister Erna Solberg. Men hun vil ikke gi en liknende garanti selv.

KREVER SVAR: Statsminister Erna Solberg krever at Ap-leder Jonas Gahr Støre gir en garanti for fortsatt oljeleting. Fredag holdt hun sin halvårlige pressekonferanse på taket av det nye Nasjonalmuseet i Oslo sentrum. FOTO: Hanna Johre/ NTB
KREVER SVAR: Statsminister Erna Solberg krever at Ap-leder Jonas Gahr Støre gir en garanti for fortsatt oljeleting. Fredag holdt hun sin halvårlige pressekonferanse på taket av det nye Nasjonalmuseet i Oslo sentrum. FOTO: Hanna Johre/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg mener at Arbeiderpartiet skal garantere at de faktisk skal bidra til at oljenæringen fortsatt skal lete etter nye områder - altså tilleggskilder og nye områder.

Statsminister Erna Solberg krever garantien fra Ap-lederen etter at videre oljeleting på norsk sokkel er satt i politisk spill foran et mulig maktskifte ved høstens stortingsvalg.

- Uklar tale

Dagbladet har skrevet at Ap-ledelsen jobber intenst med å sikre SV en klimaseier i form av stopp i nesten all oljeleting i nye områder. Ifølge partikilder jobber de med å skrive sammen partiprogrammene til Ap, Sp og SV, og gi sistnevnte gjennomslag i nesten full stans i oljeletingen.

Statsministeren mener det er helt avgjørende for norsk økonomi at landets største parti står last og brast med oljenæringen.

- Jeg synes at det blir litt uklar tale, hvis man under hånda har tenkt å gå inn for dette. Så de må være tydelig på hva de vil, og hva de står på. Det er viktig for næringen, det er viktig for utviklingen framover, at de får tydelig beskjed om hva Ap vil, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg kvitterte ut kravet til sin argeste motstander under sin halvårlige oppsummering for pressen. Scenen var taket på det nye Nasjonalmuseet midt i hovedstaden, for anledningen badet i varmende junisol, men med truende skyer over fjorden. Statsministeren forteller at hun er litt forvirret over hva Ap egentlig vil love SV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer